logo

EN GR

Καλάθι Αγορών(0) προϊόντα

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

H ιστορία

Η Μαρώνεια κρύβει μέσα της έναν από του αρχαιότερους ελαιώνες της Ελλάδας. Αιωνόβια ελαιόδεντρα οριοθετούν την ιστορική συνέχεια ενός πανάρχαιου προϊόντος σε ένα χώρο γεμάτο ιστορία, παράδοση και αρώματα. Ο ελαιώνας μας βρίσκεται μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Μαρώνειας. Τα 1200 δένδρα βρίσκονται σε έξι ελαιώνες και έχουν μέση ηλικία 200 ετών με το παλαιότερο να αγγίζει τα 500. Δεν έχεις να κάνεις με μια απλή δενδροκομική καλλιέργεια αλλά με μνημεία της ίδιας της φύσης.

Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες πρώτα από τον κρητικό παππού μου και μετά  εντατικά και συστηματικά από τον πατέρα μου.

Η ελιά και το λάδι όπως σε όλες της ελαιοπαραγωγικές περιοχές ζει στο συλλογικό υποσυνείδητο της τοπικής κοινωνίας. Μεγαλώνοντας μέσα στους παλιούς μύλους με τις τεράστιες μυλόπετρες και την μυρωδιά της πατημένης ελιάς αποκτάς μόνιμες εμπειρίες που τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει. Και αυτό από μόνο του παραπέμπει σε ένα και μοναδικό αυτοσκοπό τη διάσωση και διάδοση της παράδοσης.

Σήμερα η μικρή αλλά εξαιρετική παραγωγή έρχεται να συνεχίσει αυτή ακριβώς τη διαδικασία. Και να παραδώσει ένα προϊόν μοναδικό και σπάνιο σε μοναδικούς ανθρώπους.