logo

EN GR

Καλάθι Αγορών(0) προϊόντα

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

H παραγωγή

Από την χοάνη ελαιοκάρπου με ειδική μεταφορική ταινία κατάλληλη για τρόφιμα, οι ελιές μεταφέρονται στο αποφυλλωτήριο ελαιοκάρπου και στη συνέχεια στο πλυντήριο ελαιοκάρπου όπου πλένεται με πόσιμο νερό. Στην συνέχεια ζυγίζεται και από κει οδηγείται στον σπαστήρα ελαιοκάρπου όπου θρυμματίζεται. Έπειτα η ελαιοζύμη οδηγείται στους μαλακτήρες, όπου γίνεται μάλαξη σε χαμηλή θερμοκρασία.

Οι μαλακτήρες είναι κλειστού τύπου, για δύο λόγους:

α) για την αποφυγή εισόδου ξένων υλών στην ελαιοζύμη και

β) για να μειωθεί η επαφή της ελαιοζύμης με τον ατμοσφαιρικό αέρα, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία της οξείδωσης. Έτσι διασφαλίζεται η καλή ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου. Κατόπιν διοχετεύεται στο ντεκάντερ δύο φάσεων το οποίο διαχωρίζει την ελαιοζύμη σε δυο μόνο στοιχεία, το ελαιόλαδο και τον ελαιοπυρήνα. Με την μέθοδο αυτή δεν εισάγεται νερό στην επεξεργασία και δεν παράγεται υγρό απόβλητο (λιόζουμο) το οποίο στην ουσία παρασύρει πολλά χρήσιμα στοιχεία του ελαιοχυμού. Ο ελαιοχυμός στη συνέχεια οδηγείται στον ελαιοδιαχωριστήρα για την απομάκρυνση μιας μικρής ποσότητας νερού και ελάχιστων στερεών προσμίξεων. Όλα τα υλικά των μηχανημάτων τα οποία έρχονται σε επαφή με τον ελαιόκαρπο και με το ελαιόλαδο είναι ανοξείδωτα ή κατάλληλα για τρόφιμα. Στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας ελαιολάδου εφαρμόζονται οι κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής και ορθής βιομηχανικής πρακτικής, οι οποίοι προβλέπονται από το σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP.